Program „Masterchef” to kulinarne show, które doczekało się już 35 edycji na całym świecie. W najnowszej polskiej edycji wśród najlepszych kucharzy amatorów znalazł się mieszkaniec Pruszkowa- pan Mariusz Szwed. Udało nam się przeprowadzić z nim krótki wywiad.
Pruszków Mówi: Witam! Skąd się u Pana wzięła pasja gotowania? Co ją zapoczątkowało?
Mariusz Szwed: Moja pasja związana z gotowaniem została zapoczątkowana w moim rodzinnym domu, gdzie zawsze rodzice gotowali pyszne domowe obiady, więc jest to pasja ukształtowana domową tradycją.
PM: Dlaczego wziął Pan udział w programie telewizyjnym „MasterChef”?
MS: Do udziału w programie „MasterChef” namówili mnie znajomi i rodzina, których karmiłem i karmię swoją kuchnią, zawsze byli zadowoleni, a ja, że im smakuje. „MasterChef” jest to jedyny osiągalny program dla kucharzy amatorów.
PM: Który z jurorów w „MasterChefie” jest najsurowszy, a na opinii którego zależy Panu najbardziej?
MS: Całe Jury jest bardzo wymagające i profesjonalne, a co za tym idzie, że chcemy się pokazać z jak najlepszej strony. A mi zależy, żeby docenił to najlepszy szef kuchni Michel Moran.
PM: A którzy szefowie kuchni są dla Pana inspiracją? Skąd czerpie Pan pomysły?
MS: Uwielbiam i jestem wielkim fanem Rafała Targosza- właściciela i szefa kuchni „ZaKładki” w Krakowie. Jest wspaniałym człowiekiem i wyśmienitym szefem kuchni.
PM: Jakie jest Pana największe dotychczasowe wyzwanie kulinarne?
MS: Moim największym wyzwaniem kulinarnym jest udział w programie „MasterChef”.
PM: Wiem, że Pana marzeniem jest własna restauracja. Jaką kuchnię będzie Pan w niej serwował?
MS: W trakcie programu spełniło się moje marzenie dotyczące restauracji i zostałem właścicielem trzech lokali gastronomicznych mieszczących się Komorowie, Pruszkowie oraz Grodzisku Mazowieckim. Wszędzie serwujemy kuchnię azjatycką, ale to jeszcze nie koniec mojego zaangażowania w temacie kulinarnym… :-)
PM: Jakie jest Pana ulubione danie, a jakiej potrawy nigdy w życiu by Pan nie skosztował?
MS: Moje ulubione dania to dania domowe, przygotowane z sercem i pasją, ale najbardziej lubię krewetki, na przykład takie jak przygotowuję dla bliskich- krewetki w sosie pomidorowym ze świeżą zieloną fasola, czosnkiem, imbirem, kolendrą.
Co do dania, którego bym nie ruszył hmmm… Ogólnie jestem chłonny i ciekawy wszystkich smaków,ale nie zjadł bym nic, co miało związek z pająkami :-)
PM: Kto u Państwa w domu przygotuje codzienne posiłki? Czy dzieci pomagają Panu w gotowaniu? Podzielają Pana pasję?
MS: Wszelkie pomysły i realizacje dań to w domu moje zadanie, ale kształtuję w domu tradycję, wiec moja jedenastoletnia córka towarzyszy mi w kuchni, a od jakiegoś czasu sama raczkuje w gastronomii :-) Co do pomysłów, często jest to spontan, zachcianka, bądź podpatrzony ktoś w tv czy internecie.
PM: Dziękuję za poświęcony czas. Trzymam kciuki za przyszłe sukcesy kulinarne!
Program 'Masterchef' to kulinarne show, które doczekało się już 35 edycji na całym świecie. W najnowszej polskiej edycji wśród najlepszych kucharzy amatorów znalazł się mieszkaniec Pruszkowa- pan Mariusz Szwed. Udało nam się przeprowadzić z nim krótki wywiad. Pruszków Mówi: Witam! Skąd się u Pana wzięła pasja gotowania? Co ją zapoczątkowało?Mariusz...
Program "Masterchef" to kulinarne show, które doczekało się już 35 edycji na całym świecie. W najnowszej polskiej edycji wśród najlepszych kucharzy amatorów znalazł się mieszkaniec Pruszkowa- pan Mariusz Szwed. Udało nam się przeprowadzić z nim krótki wywiad. <strong>Pruszków Mówi:</strong> Witam! Skąd się u Pana wzięła pasja gotowania? Co ją zapoczątkowało?<strong>Mariusz Szwed:</strong> Moja pasja związana z gotowaniem została zapoczątkowana w moim rodzinnym domu, gdzie zawsze rodzice gotowali pyszne domowe obiady, więc jest to pasja ukształtowana domową tradycją.<strong>PM</strong>: Dlaczego wziął Pan udział w programie telewizyjnym „MasterChef”?<strong>MS:</strong> Do udziału w programie „MasterChef” namówili mnie znajomi i rodzina, których karmiłem i karmię swoją kuchnią, zawsze byli zadowoleni, a ja, że im smakuje. „MasterChef” jest to jedyny osiągalny program dla kucharzy amatorów.<strong>PM</strong>: Który z jurorów w „MasterChefie” jest najsurowszy, a na opinii którego zależy Panu najbardziej?<strong>MS</strong>: Całe Jury jest bardzo wymagające i profesjonalne, a co za tym idzie, że chcemy się pokazać z jak najlepszej strony. A mi zależy, żeby docenił to najlepszy szef kuchni Michel Moran.<strong>PM:</strong> A którzy szefowie kuchni są dla Pana inspiracją? Skąd czerpie Pan pomysły?<strong>MS:</strong> Uwielbiam i jestem wielkim fanem Rafała Targosza- właściciela i szefa kuchni „ZaKładki” w Krakowie. Jest wspaniałym człowiekiem i wyśmienitym szefem kuchni.<strong>PM:</strong> Jakie jest Pana największe dotychczasowe wyzwanie kulinarne?<strong>MS</strong>: Moim największym wyzwaniem kulinarnym jest udział w programie „MasterChef”.<strong>PM</strong>: Wiem, że Pana marzeniem jest własna restauracja. Jaką kuchnię będzie Pan w niej serwował?<strong>MS:</strong> W trakcie programu spełniło się moje marzenie dotyczące restauracji i zostałem właścicielem trzech lokali gastronomicznych mieszczących się Komorowie, Pruszkowie oraz Grodzisku Mazowieckim. Wszędzie serwujemy kuchnię azjatycką, ale to jeszcze nie koniec mojego zaangażowania w temacie kulinarnym... :-)<strong>PM</strong>: Jakie jest Pana ulubione danie, a jakiej potrawy nigdy w życiu by Pan nie skosztował?<strong>MS:</strong> Moje ulubione dania to dania domowe, przygotowane z sercem i pasją, ale najbardziej lubię krewetki, na przykład takie jak przygotowuję dla bliskich- krewetki w sosie pomidorowym ze świeżą zieloną fasola, czosnkiem, imbirem, kolendrą.
Co do dania, którego bym nie ruszył hmmm... Ogólnie jestem chłonny i ciekawy wszystkich smaków,ale nie zjadł bym nic, co miało związek z pająkami :-)<strong>PM</strong>: Kto u Państwa w domu przygotuje codzienne posiłki? Czy dzieci pomagają Panu w gotowaniu? Podzielają Pana pasję?<strong>MS:</strong> Wszelkie pomysły i realizacje dań to w domu moje zadanie, ale kształtuję w domu tradycję, wiec moja jedenastoletnia córka towarzyszy mi w kuchni, a od jakiegoś czasu sama raczkuje w gastronomii :-) Co do pomysłów, często jest to spontan, zachcianka, bądź podpatrzony ktoś w tv czy internecie.<strong>PM</strong>: Dziękuję za poświęcony czas. Trzymam kciuki za przyszłe sukcesy kulinarne!
HannaRaywer-Kusztelakpphraha@o2.plAuthorPruszków Mówi - Obywatelski Portal Publicystyczny
marcin -17 listopada, 2014 at 7:40 pmnone
Comment author #603 on Sławny kucharz z Pruszkowa – wywiad z Mariuszem Szwedem by Pruszków Mówi - Obywatelski Portal Publicystyczny
Masakra AZ się nie chce słuchać tego pana Mariusza proste strasznie teksty zachowanie Master spada na psy ….
marcinPublic CommentUserMasakra AZ się nie chce słuchać tego pana Mariusza proste strasznie teksty zachowanie Master spada na psy ....
marcin -17 listopada, 2014 at 7:42 pmnone
Comment author #604 on Sławny kucharz z Pruszkowa – wywiad z Mariuszem Szwedem by Pruszków Mówi - Obywatelski Portal Publicystyczny
Tylko ku i hu od pana slychac zonka cudna dwie lewe ręce ale pewność siebie jest
marcinPublic CommentUserTylko ku i hu od pana slychac zonka cudna dwie lewe ręce ale pewność siebie jest
Pruszków Mówi - Obywatelski Portal PublicystycznyDla nas każdy temat jest ważny - Pruszków, Brwinów, Piastów, Komorów, Michałowice, Nadarzyn i Raszynhttp://www.pruszkowmowi.pl2023
Masakra AZ się nie chce słuchać tego pana Mariusza proste strasznie teksty zachowanie Master spada na psy ….
marcinPublic CommentUserMasakra AZ się nie chce słuchać tego pana Mariusza proste strasznie teksty zachowanie Master spada na psy ....Tylko ku i hu od pana slychac zonka cudna dwie lewe ręce ale pewność siebie jest
marcinPublic CommentUserTylko ku i hu od pana slychac zonka cudna dwie lewe ręce ale pewność siebie jest